Uređene obale rijeka, izletišta i parkovi

A. S.
Uređene obale rijeka, izletišta i parkovi

BANjALUKA - Komunalne ekipe ovih dana intenzivno kose travu na obalama rijeka Vrbas i Vrbanja, u okviru godišnjeg plana za uređenje vodotokova.

- Vremenske prilike pogoduju bujanju vegetacije i već u maju smo primorani da krenemo u drugi krug košenja po naseljima i uz saobraćajnice, a radi se i na uređenju živih ograda - ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Uporedo sa ovim poslovima, uređuju se nasip, kosi trave i uklanja korov, na potezu od Crnog vira do ušća Vrbanje u Vrbas.

- U okviru ovih radova urediće se i dio obale između nasipa i vode, posebno na dijelu ušća koje je popularno među izletnicima. Po završetku mašine i radnici nastaviće sa uređenjem nasipa na Vrbasu u naselju Kumsale, a zatim i dijela obala Crkvene - istakli su iz Odjeljenja.

Dodali su da je završeno i košenje izletišta koja su tokom trajanja epidemije virusa korona bila zatvorena, a u okviru tih radova pokošena je trava na Banj brdu i Trešnjiku.

- Pored ovih izletišta, trava je ranije pokošena i na plaži kod Zelenog mosta, te u parkovima “Mladen Stojanović” i “Petar Kočić”. Košenje travnatih površina završeno je u većini naselja - kazali su iz ovog odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana