Унчанин: Град да субвенционише камату за стамбене кредите младих

ГС
Унчанин: Град да субвенционише камату за стамбене кредите младих

Форум младих Социјалистичке партије Српске (СПС) Бањалука једногласно је на сједници усвојио иницијативу да град донесе одлуку о субвенционисању један одсто каматне стопе за стамбене кредите за младе и младе брачне парове.

Предсједник Форума младих СПС-а Милан Унчанин рекао је да би се на овај начин директно помогло великом броју младих приликом рјешавања стамбеног питања, саопштено је из СПС-а.

Иако се ова иницијатива односи на младе који имају пребивалиште и који купују некретнину у Бањалуци, Унчанин је најавио да ће млади СПС-а упутити исте иницијативе и у другим градовима и општинама у Српској.

Он је навео да је Форум младих Градског одбора СПС-а Бањалука, поводом Дана града, поднио и иницијативу за додјелу Златног грба града Бањалука Павлини Радовановић из Ораховца, која изводи традиционалну музику и представља симбол опстанка и обнове српског народа на Косову и Метохији.

Говорећи о раду странке у претходном периоду, Унчанин је изразио задовољство због великог прилива младих у ову партију.

"Претходни период је био веома успјешан за Форум младих СПС-а. Недавно смо организовали округли сто поводом годишњице Устава Републике Српске, а усвојене закључке, које су потписали сви присутни представници партија, доставили смо најважнијим институцијама", рекао је Унчанин.

Он је навео и да је на иницијативу Форума младих СПС-а Скупштина града Бањалука измијенила одлуку о додјели новчаних средстава за помоћ у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса тип један, тако да ће ово право сада моћи да искористе млади до 30 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана