Unčanin: Grad da subvencioniše kamatu za stambene kredite mladih

GS
Unčanin: Grad da subvencioniše kamatu za stambene kredite mladih

Forum mladih Socijalističke partije Srpske (SPS) Banjaluka jednoglasno je na sjednici usvojio inicijativu da grad donese odluku o subvencionisanju jedan odsto kamatne stope za stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Predsjednik Foruma mladih SPS-a Milan Unčanin rekao je da bi se na ovaj način direktno pomoglo velikom broju mladih prilikom rješavanja stambenog pitanja, saopšteno je iz SPS-a.

Iako se ova inicijativa odnosi na mlade koji imaju prebivalište i koji kupuju nekretninu u Banjaluci, Unčanin je najavio da će mladi SPS-a uputiti iste inicijative i u drugim gradovima i opštinama u Srpskoj.

On je naveo da je Forum mladih Gradskog odbora SPS-a Banjaluka, povodom Dana grada, podnio i inicijativu za dodjelu Zlatnog grba grada Banjaluka Pavlini Radovanović iz Orahovca, koja izvodi tradicionalnu muziku i predstavlja simbol opstanka i obnove srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Govoreći o radu stranke u prethodnom periodu, Unčanin je izrazio zadovoljstvo zbog velikog priliva mladih u ovu partiju.

"Prethodni period je bio veoma uspješan za Forum mladih SPS-a. Nedavno smo organizovali okrugli sto povodom godišnjice Ustava Republike Srpske, a usvojene zaključke, koje su potpisali svi prisutni predstavnici partija, dostavili smo najvažnijim institucijama", rekao je Unčanin.

On je naveo i da je na inicijativu Foruma mladih SPS-a Skupština grada Banjaluka izmijenila odluku o dodjeli novčanih sredstava za pomoć u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tip jedan, tako da će ovo pravo sada moći da iskoriste mladi do 30 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana