УКЦ Српске без гријања

ГС
УКЦ Српске без гријања

БАЊАЛУКА - Због квара у котловници Универзитетско клиничког центра Републике Српске објекти који су смјештени на локацији Паприковац тренутно немају гријања, саопштено је из ове здравствене установе.

По евидентирању овог техничког квара предузете су све неопходне радње како би се исти што прије отклонио, наводи се у саопштењу.

- Важно је да нагласимо да настојимо да на најбољи могући начин премостимо период до финалног отклањања квара користећи алтернативне начине загријавања болесничких соба, амбуланти и осталих просторија свих организационих јединица у нашој установи - истичу из УКЦ-а Српске.

Како наводе из УКЦ-а Српске, ријеч је о дугогодишњем проблему застарјелих котлова и већ неколико година су се улагали напори за расписивање међународног тендера за реконструкцију, доградњу/изградњу, опремање зграде Техничко-економског блока, што ће резултирати потписивањем уговора са изабраним извођачем радова 5. децембра 2022. године.

- Као што смо горе навели, овај проблем је давно идентификован, али због изузетно комплексног усаглашавања тендерске документације у складу са европским стандардима, имплементација овог пројекта није могла да почне до сада - поручују из УКЦ-а Српске, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана