UKC Srpske bez grijanja

GS
UKC Srpske bez grijanja

BANjALUKA - Zbog kvara u kotlovnici Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske objekti koji su smješteni na lokaciji Paprikovac trenutno nemaju grijanja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Po evidentiranju ovog tehničkog kvara preduzete su sve neophodne radnje kako bi se isti što prije otklonio, navodi se u saopštenju.

- Važno je da naglasimo da nastojimo da na najbolji mogući način premostimo period do finalnog otklanjanja kvara koristeći alternativne načine zagrijavanja bolesničkih soba, ambulanti i ostalih prostorija svih organizacionih jedinica u našoj ustanovi - ističu iz UKC-a Srpske.

Kako navode iz UKC-a Srpske, riječ je o dugogodišnjem problemu zastarjelih kotlova i već nekoliko godina su se ulagali napori za raspisivanje međunarodnog tendera za rekonstrukciju, dogradnju/izgradnju, opremanje zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, što će rezultirati potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačem radova 5. decembra 2022. godine.

- Kao što smo gore naveli, ovaj problem je davno identifikovan, ali zbog izuzetno kompleksnog usaglašavanja tenderske dokumentacije u skladu sa evropskim standardima, implementacija ovog projekta nije mogla da počne do sada - poručuju iz UKC-a Srpske, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana