Удружење жена “Дуга” припрема бројне активности: Љето у знаку хуманости

Сара Бојанић
Удружење жена “Дуга” припрема бројне активности: Љето у знаку хуманости

БАЊАЛУКА - Чланице Хуманитарног удружење жена “Дуга” организоваће током љета бројне хуманитарне активности и продају рукотворина које израђују њихове вриједне руке, а прикупљени новац биће дониран онима социјално-угроженим грађанима, којима је помоћ најпотребнија.

Казала је то за “Глас Српске” чланица овог удружења Слободанка Ристић Гашић и истакла да су, осим тога, пред њима многи пројекти, радионице, али и изложба посвећена грађанима Бањалуке.

Нагласила је да су минуле васкршње празнике у овом удружењу обиљежиле разне хуманитарне активности.

- Тада смо имали двије хуманитарне акције. Наше чланице су хеклале и везле врећице за чуваркућу које су потом напуњене чоколадним јајима поклањале дјеци за Велику суботу. Истог дана, васкршња јаја која су обојиле и украсиле вриједне руке чланица овог удружења, подијелили смо пензионерима у Дому пензионера - казала је Ристић Гашић.

Додала је да “Дуга” активно сарађује са штићеницима Дома пензионера.

- На овај начин желимо да мотивишемо наше пензионере да се баве креативним радом - рекла је она. Тим поводом у плану је да у наредном периоду буде реализован пројекат “65 плус”.

- Овим пројектом желимо да подстакнемо суграђанке које имају више од 65 година и које су махом пензионерке да своје вријеме проведу квалитетно и да нешто ново науче, макар и по старе дане - казала је Ристић Гашић.

Нагласила је да “Дуга” не заборавља ни најмлађе, па су током љета планиране многе активности за малишане, а крајем јесени бањалучкој публици представиће изложбу радова једне чланице удружења “Дуга”.

Поводом јубилеја, 30 година постојања и рада Хуманитарног удружења жена “Дуга”, ове године представљена је и монографија “У загрљају Дуге”.

- Монографију смо промовисали у марту. Трудимо се да сваке године традиционално, за 8. март Бањалучанкама нешто поклонимо. Ове године је то, између осталог, била и монографија која представља сажетак рада нашег удружења у протеклих 30 година - рекла је Ристић Гашић.

Појаснила је да су се издавањем монографије осврнули на почетак рада удружења, а потом како је удружење настало и како се развијало.

Змијањски вез

Хуманитарно Удружење жена “Дуга” на љето ће организовати школу змијањског веза за дјецу.

- Ова радионица биће посвећена нашим најмлађим суграђанима, односно дјеци од првог до петог разреда основне школе. Малишани ће имати могућност да науче змијањски вез, али и друге вјештине израде ручних радова - казала је чланица удружења Слободанка Ристић Гашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана