Udruženje žena “Duga” priprema brojne aktivnosti: Ljeto u znaku humanosti

Sara Bojanić
Udruženje žena “Duga” priprema brojne aktivnosti: Ljeto u znaku humanosti

BANjALUKA - Članice Humanitarnog udruženje žena “Duga” organizovaće tokom ljeta brojne humanitarne aktivnosti i prodaju rukotvorina koje izrađuju njihove vrijedne ruke, a prikupljeni novac biće doniran onima socijalno-ugroženim građanima, kojima je pomoć najpotrebnija.

Kazala je to za “Glas Srpske” članica ovog udruženja Slobodanka Ristić Gašić i istakla da su, osim toga, pred njima mnogi projekti, radionice, ali i izložba posvećena građanima Banjaluke.

Naglasila je da su minule vaskršnje praznike u ovom udruženju obilježile razne humanitarne aktivnosti.

- Tada smo imali dvije humanitarne akcije. Naše članice su heklale i vezle vrećice za čuvarkuću koje su potom napunjene čokoladnim jajima poklanjale djeci za Veliku subotu. Istog dana, vaskršnja jaja koja su obojile i ukrasile vrijedne ruke članica ovog udruženja, podijelili smo penzionerima u Domu penzionera - kazala je Ristić Gašić.

Dodala je da “Duga” aktivno sarađuje sa štićenicima Doma penzionera.

- Na ovaj način želimo da motivišemo naše penzionere da se bave kreativnim radom - rekla je ona. Tim povodom u planu je da u narednom periodu bude realizovan projekat “65 plus”.

- Ovim projektom želimo da podstaknemo sugrađanke koje imaju više od 65 godina i koje su mahom penzionerke da svoje vrijeme provedu kvalitetno i da nešto novo nauče, makar i po stare dane - kazala je Ristić Gašić.

Naglasila je da “Duga” ne zaboravlja ni najmlađe, pa su tokom ljeta planirane mnoge aktivnosti za mališane, a krajem jeseni banjalučkoj publici predstaviće izložbu radova jedne članice udruženja “Duga”.

Povodom jubileja, 30 godina postojanja i rada Humanitarnog udruženja žena “Duga”, ove godine predstavljena je i monografija “U zagrljaju Duge”.

- Monografiju smo promovisali u martu. Trudimo se da svake godine tradicionalno, za 8. mart Banjalučankama nešto poklonimo. Ove godine je to, između ostalog, bila i monografija koja predstavlja sažetak rada našeg udruženja u proteklih 30 godina - rekla je Ristić Gašić.

Pojasnila je da su se izdavanjem monografije osvrnuli na početak rada udruženja, a potom kako je udruženje nastalo i kako se razvijalo.

Zmijanjski vez

Humanitarno Udruženje žena “Duga” na ljeto će organizovati školu zmijanjskog veza za djecu.

- Ova radionica biće posvećena našim najmlađim sugrađanima, odnosno djeci od prvog do petog razreda osnovne škole. Mališani će imati mogućnost da nauče zmijanjski vez, ali i druge vještine izrade ručnih radova - kazala je članica udruženja Slobodanka Ristić Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana