Удружење грађана “Здраво да сте”: Уз храну, музику и игре уче о друштвеним промјенама

Александра Тодоровић
Удружење грађана “Здраво да сте”: Уз храну, музику и игре уче о друштвеним промјенама

БАЊАЛУКА - Удружење грађана “Здраво да сте” организоваће разноврсне забавне и едукативне активности и радионице за младе, у оквиру пројекта “Отворени омладински клуб”, за који су новац добили од Градске управе.

Овом удружењу је раније, поводом пријаве на јавни позив за суфинансирање омладинских организација и организација за младе из градске касе, одобрено 10.000 КМ.

- Циљ пројекта је подршка социјалном, културном и економском напретку младих путем развојних програма и програма формалне и неформалне едукације - казала је за “Глас Српске” психолог Наташа Пивашевић из Удружења “Здраво да сте”.

Додала је да ће путем активности и радионица настојати оснажити младе и дати им прилику да учествују у животу локалне заједнице, како би личним примјером постали покретачи друштвених промјена.

- Активности пројекта “Отворени омладински клуб” биће реализоване у четири програма. Први дио пројекта је програм квалитетног провођења слободног времена, и тим поводом ћемо сваког петка организовати “Музички кувар” гдје ћемо правити разноврсне делиције са младима. Организоваћемо активности посвећене музици гдје ће заинтересовани учити о инструментима, разноврсним музичким правцима и жанровима - појаснила је Пивашевићева.

Додала је да ће у оквиру “Дана друштвених игара” једном седмично реализовати активности, као што су турнир у стоном тенису, пикаду, шаху и различитим друштвеним играма.

- У оквиру програма “Филмске вечери” мјесечно ћемо се окупити и гледати филмове. Све активности ћемо развијати у сарадњи са младима и њиховим интересовањима и потребама - нагласила је Пивашевићева.

Истакла је да је други дио пројекта резервисан за волонтерски програм, који подразумијева едукације волонтера, волонтерске акције, као и јачање капацитета “Локалног волонтерског сервиса” кроз креирање календара активности, те одржавање базе волонтера.

- Трећи дио пројекта укључује “Програм мобилности младих и информисање” а за циљ има промоцију мобилности међу младима кроз радионице, састанке и индивидуална савјетовања - рекла је Пивашевићева.

Према њеним ријечима, посљедњи дио програма биће намијењен јачању животних вјештина у склопу којег ће наставити реализацију “Креативног микрофона”, као и услуге психолошког савјетовања.

- Задовољни смо одобреним средствима с обзиром на то да су у складу са нашим приједлогом пројекта - закључила је Пивашевићева.

Јавни позив

Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт је подржало свих десет пројеката, који су се пријавили на јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе.

- Из буџета града за 2021. годину, подржано је суфинансирање десет пројеката са укупно 35.500 КМ - кажу из Одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана