Удружење „Бањалучани за свој град” припрема нове активности

ГС
Удружење „Бањалучани за свој град” припрема нове активности

БАЊАЛУКА - Удружење „Бањалучани за свој град”припрема иницијативу за постављање паноа са именима заслужних спортиста на шеталишту према споменику на Бањ Брду.

- Овим путем позивамо привредна друштва и институције да нам помогну у реализацији пројекта да се на шеталишту нађу имена највећих спортских личности града попут Маријана Бенеша, Здравка Рађеновића, Абаса Арсланагића, Анте Јосиповића, Слађане Голић и других. Овај пројекат је у изради те захваљујемо нашим члановима који све послове обављају волонтерски како би наш град био љепши и бољи – истакли су у Удружењу.

Захвалили су се градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу што је прихватио њихову иницијативу да се у граду на Врбасу направи реплика чувене фонтане која је некада красила парк „Петар Кочић” и била једна од симбола највећег града Српске.

Иницијативу су упутили Градској управи у априлу 2018. године а он ћеа, према Станивуковићевим најавама, ускоро бити реализована на локацији највећег градског парка „Младен Стојановић“.

– За нас је јако битно што градоначелник има слуха за пројекте нашег удружења, чији је и сам члан још од оснивања. Надамо се и наставку сарадњи у реализацији пројеката иницираних од стране нашег удружења – кажу у Удружењу.

Напомињу да је раније град усвојио иницијативе удружења „Бањалучани за свој град”, а тичу се освјетљења тврђаве Кастел те дајак пристаништа код Градског моста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана