Udruženje „Banjalučani za svoj grad” priprema nove aktivnosti

GS
Udruženje „Banjalučani za svoj grad” priprema nove aktivnosti

BANjALUKA - Udruženje „Banjalučani za svoj grad”priprema inicijativu za postavljanje panoa sa imenima zaslužnih sportista na šetalištu prema spomeniku na Banj Brdu.

- Ovim putem pozivamo privredna društva i institucije da nam pomognu u realizaciji projekta da se na šetalištu nađu imena najvećih sportskih ličnosti grada poput Marijana Beneša, Zdravka Rađenovića, Abasa Arslanagića, Ante Josipovića, Slađane Golić i drugih. Ovaj projekat je u izradi te zahvaljujemo našim članovima koji sve poslove obavljaju volonterski kako bi naš grad bio ljepši i bolji – istakli su u Udruženju.

Zahvalili su se gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću što je prihvatio njihovu inicijativu da se u gradu na Vrbasu napravi replika čuvene fontane koja je nekada krasila park „Petar Kočić” i bila jedna od simbola najvećeg grada Srpske.

Inicijativu su uputili Gradskoj upravi u aprilu 2018. godine a on ćea, prema Stanivukovićevim najavama, uskoro biti realizovana na lokaciji najvećeg gradskog parka „Mladen Stojanović“.

– Za nas je jako bitno što gradonačelnik ima sluha za projekte našeg udruženja, čiji je i sam član još od osnivanja. Nadamo se i nastavku saradnji u realizaciji projekata iniciranih od strane našeg udruženja – kažu u Udruženju.

Napominju da je ranije grad usvojio inicijative udruženja „Banjalučani za svoj grad”, a tiču se osvjetljenja tvrđave Kastel te dajak pristaništa kod Gradskog mosta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana