Ученици техничке школе из Бањалуке посјетили Сајам аутомобила и знаменитости Београда

СРНА
Ученици техничке школе из Бањалуке посјетили Сајам аутомобила и знаменитости Београда

БЕОГРАДА - Ученици Техничке школе из Бањалуке, која је највећа средња школа у Републици Српској, данас су у Београду обишли најзначајније знаменитости српске пријестонице, као и Сајам аутомобила.

Групу од 170 средњошколаца дочекао је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, који је поручио да се иницијатива те школе потпуно уклопила у настојање Представништва да што више зближе Србију и Републику Српску.

"Они су данас били у позицији да на најбољи начин упознају Србију изблиза, да разумију већ у овим годинама колико је важно да ми из Републике Српске и Србије треба да сарађујемо, да градимо наше међусобне односе, а плус када долазе на овакву једну сјајну манифестацију они се и образују и стичу нова сазнања када је ријеч о науци и технологији, што ће им свакако користити", рекао је Цицовић.

Он је навео да су бањалучки средњошколци посјетили и важне објекте и институције значајне за српски народ.

Професор историје Милош Бјекић захвалио је Представништву Републике Српске за добродошлицу и пријем ученика из Бањалуке, оцијенивши да су овакве активности од великог значаја за градњу специјалних паралелних веза и стицање нових знања у образовању, посебно из области за које се они школују.

Бјекић је навео да је Техничка школа из Бањалуке највећа средња школа у Републици Српској и да, посебно у посљедњој години дана, биљежи перманентан развој и напредак.

"Ријеч је о образовном гиганту у којем се школује више од 1.500 ученика за кадар који је неопходан за развој привредног живота Републике Српске. Посјета Београду ће за све који су дошли бити сјајна прилика да упознају нове технологије и да искуствима која су стекли у току ове посјете додатно обогате образовање", рекао је Бјекић. /крај/сас/дад/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана