Učenici tehničke škole iz Banjaluke posjetili Sajam automobila i znamenitosti Beograda

SRNA
Učenici tehničke škole iz Banjaluke posjetili Sajam automobila i znamenitosti Beograda

BEOGRADA - Učenici Tehničke škole iz Banjaluke, koja je najveća srednja škola u Republici Srpskoj, danas su u Beogradu obišli najznačajnije znamenitosti srpske prijestonice, kao i Sajam automobila.

Grupu od 170 srednjoškolaca dočekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, koji je poručio da se inicijativa te škole potpuno uklopila u nastojanje Predstavništva da što više zbliže Srbiju i Republiku Srpsku.

"Oni su danas bili u poziciji da na najbolji način upoznaju Srbiju izbliza, da razumiju već u ovim godinama koliko je važno da mi iz Republike Srpske i Srbije treba da sarađujemo, da gradimo naše međusobne odnose, a plus kada dolaze na ovakvu jednu sjajnu manifestaciju oni se i obrazuju i stiču nova saznanja kada je riječ o nauci i tehnologiji, što će im svakako koristiti", rekao je Cicović.

On je naveo da su banjalučki srednjoškolci posjetili i važne objekte i institucije značajne za srpski narod.

Profesor istorije Miloš Bjekić zahvalio je Predstavništvu Republike Srpske za dobrodošlicu i prijem učenika iz Banjaluke, ocijenivši da su ovakve aktivnosti od velikog značaja za gradnju specijalnih paralelnih veza i sticanje novih znanja u obrazovanju, posebno iz oblasti za koje se oni školuju.

Bjekić je naveo da je Tehnička škola iz Banjaluke najveća srednja škola u Republici Srpskoj i da, posebno u posljednjoj godini dana, bilježi permanentan razvoj i napredak.

"Riječ je o obrazovnom gigantu u kojem se školuje više od 1.500 učenika za kadar koji je neophodan za razvoj privrednog života Republike Srpske. Posjeta Beogradu će za sve koji su došli biti sjajna prilika da upoznaju nove tehnologije i da iskustvima koja su stekli u toku ove posjete dodatno obogate obrazovanje", rekao je Bjekić. /kraj/sas/dad/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana