У “Тратинчици “ мјеста за 80 малишана

Александар Стојановић
У “Тратинчици “ мјеста за 80 малишана

БАЊАЛУКА - Вртић и јаслице “Тратинчица”, који се налази у склопу Дома “Рада Врањешевић”, од 1. јуна отвара врата, а упис малишана почео је у сриједу. Из ове установе истичу да све кориснике очекује најквалитетнија услуга и најбољи услови, а сви васпитачи су обучени по “Монтесори” програму рада.

Директор Дома Владимир Кајкут казао је да вртић има капацитет да прими 80 малишана те да ће вртић и јаслице заједно користити штићеници дома вртићког узраста, њих шест и друга дјеца из града.

- Оно што посебно желимо да нагласимо је да смо уз субвенцију Министарства здравља и социјалне заштите успјели да спустимо цијену програма на 190 КМ мјесечно, што је јефтиније него у осталим установама - рекао је Кајкут.

Он је додао да су све препоруке Института за јавно здравство поштоване те да су сви запослени тестирани и њихови налази су били негативни.

- Дезинфиковане су просторије, реквизити и играчке. Када почнемо да радимо, наставићемо да спроводимо све мјере. Као установа колективног смјештаја морали смо да строго спроводимо све мјере и препоруке и морам изразити задовољство што нисмо имали ниједан случај вируса корона и што је све прошло у најбољем реду - нагласио је Кајкут.

Као предности ове установе Кајкут истиче најсавременије услове за рад, стручно особље са дугогодишњим искуством у раду са најмлађима те доступност великог игралишта и паркинга за возила родитеља.

- Иако смо са уписом и промоцијом вртића почели прије два дана, већ сада постоји велика заинтересованост. Сигурни смо да ћемо капацитете попунити до краја овог уписног периода. За све додатне информације родитељи се могу обратити путем званичне “Фејсбук” странице вртића или на број 065/682-649 - рекао је Кајкут.

Изградњу вртића “„Тратинчица” финансирале су владе Републике Српске са 100.000 КМ и Србије са 200.000 КМ, а заједнички су га у децембру прошле године отворили министри у Влади РС Ален Шеранић и Соња Давидовић и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић. Том приликом изразили су задовољство што су имали прилику да помогну онима којима је та помоћ најпотребнија.

Куљани

Куљани би на јесен требало да добију први вртић у оквиру планова за ширење система предшколског образовања и на приградска подручја.

Обданиште ће бити смјештено у некадашњој школи, која располаже са просторијом од 465 квадратних метара. За потребе отварања вртића овај простор ће бити у потпуности реконструисан и прилагођен новој намјени. Тренутно надлежне градске службе приводе крају израду пројекта, након чега ће бити расписан тендер за извођење радова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана