U “Tratinčici “ mjesta za 80 mališana

Aleksandar Stojanović
U “Tratinčici “ mjesta za 80 mališana

BANjALUKA - Vrtić i jaslice “Tratinčica”, koji se nalazi u sklopu Doma “Rada Vranješević”, od 1. juna otvara vrata, a upis mališana počeo je u srijedu. Iz ove ustanove ističu da sve korisnike očekuje najkvalitetnija usluga i najbolji uslovi, a svi vaspitači su obučeni po “Montesori” programu rada.

Direktor Doma Vladimir Kajkut kazao je da vrtić ima kapacitet da primi 80 mališana te da će vrtić i jaslice zajedno koristiti štićenici doma vrtićkog uzrasta, njih šest i druga djeca iz grada.

- Ono što posebno želimo da naglasimo je da smo uz subvenciju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite uspjeli da spustimo cijenu programa na 190 KM mjesečno, što je jeftinije nego u ostalim ustanovama - rekao je Kajkut.

On je dodao da su sve preporuke Instituta za javno zdravstvo poštovane te da su svi zaposleni testirani i njihovi nalazi su bili negativni.

- Dezinfikovane su prostorije, rekviziti i igračke. Kada počnemo da radimo, nastavićemo da sprovodimo sve mjere. Kao ustanova kolektivnog smještaja morali smo da strogo sprovodimo sve mjere i preporuke i moram izraziti zadovoljstvo što nismo imali nijedan slučaj virusa korona i što je sve prošlo u najboljem redu - naglasio je Kajkut.

Kao prednosti ove ustanove Kajkut ističe najsavremenije uslove za rad, stručno osoblje sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa najmlađima te dostupnost velikog igrališta i parkinga za vozila roditelja.

- Iako smo sa upisom i promocijom vrtića počeli prije dva dana, već sada postoji velika zainteresovanost. Sigurni smo da ćemo kapacitete popuniti do kraja ovog upisnog perioda. Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti putem zvanične “Fejsbuk” stranice vrtića ili na broj 065/682-649 - rekao je Kajkut.

Izgradnju vrtića “„Tratinčica” finansirale su vlade Republike Srpske sa 100.000 KM i Srbije sa 200.000 KM, a zajednički su ga u decembru prošle godine otvorili ministri u Vladi RS Alen Šeranić i Sonja Davidović i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić. Tom prilikom izrazili su zadovoljstvo što su imali priliku da pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Kuljani

Kuljani bi na jesen trebalo da dobiju prvi vrtić u okviru planova za širenje sistema predškolskog obrazovanja i na prigradska područja.

Obdanište će biti smješteno u nekadašnjoj školi, koja raspolaže sa prostorijom od 465 kvadratnih metara. Za potrebe otvaranja vrtića ovaj prostor će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni. Trenutno nadležne gradske službe privode kraju izradu projekta, nakon čega će biti raspisan tender za izvođenje radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana