У плану нова туристичка атракција у Трапистима: Најављено уређење старог моста и електране

А. Т.
У плану нова туристичка атракција у Трапистима: Најављено уређење старог моста и електране

БАЊАЛУКА - Град би ускоро могао да добије нову туристичку атракцију у насељу Траписти, у којој ће сви посјетиоци моћи да уживају у чарима Врбаса, зеленила и бањалучког пива.

Ријеч је о идеји да Траписти добију нови изглед како би овај дио Бањалуке оживио и вратио стари сјај, тако што ће се уредити мост у Трапистима и обновити простор гдје је некада била прва хидроелектрана на Балкану.

Ову идеју град ће реализовати у сарадњи са “Бањалучком пиваром”.

- Желимо да створимо примамљиву туристичку дестинацију у склопу које ће “Бањалучка пивара” изградити угоститељски објекат и продавати наш најпознатији бренд, те на тај начин Бањалучане, али и туристе вратити у период када су Траписти били најразвијенији - поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Према његовим ријечима, договорено је да ће град у овој години завршити потребну документацију, док ће у идућој години бити издвојена средства потребна за реконструкцију моста. Након тога заједно са “Бањалучком пиваром” кренуће у реализацију пројекта који ће допринијети да још једна локација од историјског значаја добије нови изглед.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана