U planu nova turistička atrakcija u Trapistima: Najavljeno uređenje starog mosta i elektrane

A. T.
U planu nova turistička atrakcija u Trapistima: Najavljeno uređenje starog mosta i elektrane

BANjALUKA - Grad bi uskoro mogao da dobije novu turističku atrakciju u naselju Trapisti, u kojoj će svi posjetioci moći da uživaju u čarima Vrbasa, zelenila i banjalučkog piva.

Riječ je o ideji da Trapisti dobiju novi izgled kako bi ovaj dio Banjaluke oživio i vratio stari sjaj, tako što će se urediti most u Trapistima i obnoviti prostor gdje je nekada bila prva hidroelektrana na Balkanu.

Ovu ideju grad će realizovati u saradnji sa “Banjalučkom pivarom”.

- Želimo da stvorimo primamljivu turističku destinaciju u sklopu koje će “Banjalučka pivara” izgraditi ugostiteljski objekat i prodavati naš najpoznatiji brend, te na taj način Banjalučane, ali i turiste vratiti u period kada su Trapisti bili najrazvijeniji - poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da će grad u ovoj godini završiti potrebnu dokumentaciju, dok će u idućoj godini biti izdvojena sredstva potrebna za rekonstrukciju mosta. Nakon toga zajedno sa “Banjalučkom pivarom” krenuće u realizaciju projekta koji će doprinijeti da još jedna lokacija od istorijskog značaja dobije novi izgled.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana