У обнову школа уложено 800.000 КМ

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА  - За обнову више основних школа на подручју Бањалуке у протеклих годину и по дана издвојено је приближно 800.000 КМ, саопштено је из Градске управе.


Из Градске управе наводе да је значајна санација обављена у Основној школи /ОШ/ "Милан Ракић", и то у централној школи у Карановцу и у подручном одјељењу у Новоселији, гдје је на оба објекта замијењена столарија.

На подручној школи саниран је и кров, а за све радове издвојено је више од 250.000 КМ.

У школи у Карановцу изграђен је паркинг који је сада издвојен од простора за кретање пјешака, чиме је знатно побољшана безбједност ученика.

Нова столарија и фасада постављени су и на ОШ "Станко Ракита", централној у Врбањи и подручном одјељењу у Дебељацима, а ови радови коштали су више од 85.000 КМ.

Боље услове за рад добиће ученици и наставници ОШ "Иван Горан Ковачић", гдје је у току замјена столарије, за шта је из буџета града Бањалуке обезбијеђено 220.000 КМ, наводи се у саопштењу.

Израда фасаде је у току и на ОШ "Младен Стојановић" у Бронзаном Мајдану, за шта је издвојено 50.000 КМ. У школском дворишту изграђено је дјечије игралиште.

У ОШ "Мирослав Антић" биће санирани паркети у подручном одјељењу у Борковићима, замијењена централна пећ у централној школи у Бистрици, те пећ у подручном одјељењу у Первану, а вриједност свих радова је 50.000 КМ.

Из Градске управе подсјећају и на реконструкцију мокрих чворова у ОШ "Петар Петровић Његош", санацију свлачионица у ОШ "Јован Цвијић", санацију крова у ОШ "Милутин Бојић", пренамјену учионица и уградњу подних облога у ОШ "Алекса Шантић", као и санацију учионице у ОШ "Бранко Ћопић", те санацију подова и учионица у школи у Чесми.

Осим улагања у обнову школских објеката, из Градске управе напомињу да ће Бањалука након двије деценије добити двије нове основне школе, и то у насељима Ада и Паприковац

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана