U obnovu škola uloženo 800.000 KM

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA  - Za obnovu više osnovnih škola na području Banjaluke u proteklih godinu i po dana izdvojeno je približno 800.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.


Iz Gradske uprave navode da je značajna sanacija obavljena u Osnovnoj školi /OŠ/ "Milan Rakić", i to u centralnoj školi u Karanovcu i u područnom odjeljenju u Novoseliji, gdje je na oba objekta zamijenjena stolarija.

Na područnoj školi saniran je i krov, a za sve radove izdvojeno je više od 250.000 KM.

U školi u Karanovcu izgrađen je parking koji je sada izdvojen od prostora za kretanje pješaka, čime je znatno poboljšana bezbjednost učenika.

Nova stolarija i fasada postavljeni su i na OŠ "Stanko Rakita", centralnoj u Vrbanji i područnom odjeljenju u Debeljacima, a ovi radovi koštali su više od 85.000 KM.

Bolje uslove za rad dobiće učenici i nastavnici OŠ "Ivan Goran Kovačić", gdje je u toku zamjena stolarije, za šta je iz budžeta grada Banjaluke obezbijeđeno 220.000 KM, navodi se u saopštenju.

Izrada fasade je u toku i na OŠ "Mladen Stojanović" u Bronzanom Majdanu, za šta je izdvojeno 50.000 KM. U školskom dvorištu izgrađeno je dječije igralište.

U OŠ "Miroslav Antić" biće sanirani parketi u područnom odjeljenju u Borkovićima, zamijenjena centralna peć u centralnoj školi u Bistrici, te peć u područnom odjeljenju u Pervanu, a vrijednost svih radova je 50.000 KM.

Iz Gradske uprave podsjećaju i na rekonstrukciju mokrih čvorova u OŠ "Petar Petrović Njegoš", sanaciju svlačionica u OŠ "Jovan Cvijić", sanaciju krova u OŠ "Milutin Bojić", prenamjenu učionica i ugradnju podnih obloga u OŠ "Aleksa Šantić", kao i sanaciju učionice u OŠ "Branko Ćopić", te sanaciju podova i učionica u školi u Česmi.

Osim ulaganja u obnovu školskih objekata, iz Gradske uprave napominju da će Banjaluka nakon dvije decenije dobiti dvije nove osnovne škole, i to u naseljima Ada i Paprikovac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana