У нову салу на Лаушу тек од краја септембра

Сара Бојанић
У нову салу на Лаушу тек од краја септембра

БАЊАЛУКА - Завршетак изградње спортске дворане и игралишта на отвореном у склопу Основне школе "Свети Сава" у бањалучком насељу Лауш, предвиђен за крај августа, продужен је до краја септембра због проблема са набавком и испоруком појединих материјала.

 Ученицима би од наредне школске године требало да буду на располагању дворана и терен, које ће користити и спортски клубови за тренинге.

У Градској управи кажу да је уговором планирана изградња сале и новог терена са трибинама, али и обнова дијела сале која ће бити у функцији новопројектоване дворане.

- У претходном периоду било је одређених проблема у набавци и испоруци грађевинског материјала, због чега је рок за извођење радова продужен до краја септембра - казали су из Одјељења за комуналне послове.

Из надлежног одјељења су појаснили да ће дворана и терен бити завршени до краја августа, али да ће се до краја септембра изводити завршни радови.

- Објекат ће ученицима ове школе бити доступан од септембра. Дворану и терен ће за потребе тренинга користити и бањалучки спортски клубови - појаснили су из Одјељења за комуналне послове.

Ученици и омладина с нестрпљењем ишчекују нови простор који ће им омогућити боље услове за наставне активности и тренинге.

- Дуго смо чекали да почне реновирање школске сале. Надам се да ћемо од септембра дјецу слати да тренирају и своје вријеме проводе у бољим условима - казала је мајка ученика ове школе Маја Т.

Подсјећамо, првобитним планом завршетак радова био је предвиђен за крај прошле године, а у Градској управи су појаснили да су се сусрели са великим изазовом који се тиче крова спортске дворане па је због непредвиђених потешкоћа дошло до пролонгирања рока за извођење радова.

Пројекти

С циљем стварања бољих услова за живот становника Лауша планирана су и друга улагања у инфраструктурне пројекте.

- Планирана је изградња крака водовода у улици Богдана Жерајића, изградња водовода у улицама Божидара Аџије, Карађорђева, Српских соколова, Милоша Матића и Опленачка - казали су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана