U novu salu na Laušu tek od kraja septembra

Sara Bojanić
U novu salu na Laušu tek od kraja septembra

BANjALUKA - Završetak izgradnje sportske dvorane i igrališta na otvorenom u sklopu Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš, predviđen za kraj avgusta, produžen je do kraja septembra zbog problema sa nabavkom i isporukom pojedinih materijala.

 Učenicima bi od naredne školske godine trebalo da budu na raspolaganju dvorana i teren, koje će koristiti i sportski klubovi za treninge.

U Gradskoj upravi kažu da je ugovorom planirana izgradnja sale i novog terena sa tribinama, ali i obnova dijela sale koja će biti u funkciji novoprojektovane dvorane.

- U prethodnom periodu bilo je određenih problema u nabavci i isporuci građevinskog materijala, zbog čega je rok za izvođenje radova produžen do kraja septembra - kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Iz nadležnog odjeljenja su pojasnili da će dvorana i teren biti završeni do kraja avgusta, ali da će se do kraja septembra izvoditi završni radovi.

- Objekat će učenicima ove škole biti dostupan od septembra. Dvoranu i teren će za potrebe treninga koristiti i banjalučki sportski klubovi - pojasnili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Učenici i omladina s nestrpljenjem iščekuju novi prostor koji će im omogućiti bolje uslove za nastavne aktivnosti i treninge.

- Dugo smo čekali da počne renoviranje školske sale. Nadam se da ćemo od septembra djecu slati da treniraju i svoje vrijeme provode u boljim uslovima - kazala je majka učenika ove škole Maja T.

Podsjećamo, prvobitnim planom završetak radova bio je predviđen za kraj prošle godine, a u Gradskoj upravi su pojasnili da su se susreli sa velikim izazovom koji se tiče krova sportske dvorane pa je zbog nepredviđenih poteškoća došlo do prolongiranja roka za izvođenje radova.

Projekti

S ciljem stvaranja boljih uslova za život stanovnika Lauša planirana su i druga ulaganja u infrastrukturne projekte.

- Planirana je izgradnja kraka vodovoda u ulici Bogdana Žerajića, izgradnja vodovoda u ulicama Božidara Adžije, Karađorđeva, Srpskih sokolova, Miloša Matića i Oplenačka - kazali su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana