У недјељу акција уређења Борика

NN
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Централна акција уређења мјесних заједница Борик 1 и Борик 2 биће организована у недјељу, а сви суграђани су позвани да се придруже од 12 часова да заједно засаде цвијеће, саднице и уљепшају насеља.

Како наводе из Градске управе, мјесто окупљања је зелена површина између дјечјег игралишта и Основне школе "Бранко Ћопић".

"За све присутне биће обезбијеђена сва потребна опрема, саднице, цвијеће, али и бројна изненађења, аниматори за дјецу и лијепи поклони", навели су из Градске управе.

Додали су да овим путем позивају грађане да буду дио акције "Чисто лице града" и да им се придруже како би заједно уредили сва насеља.

Акција уређења и чишћења града почела је у уторак и током цијелог прољећа обухватиће сва насеља у граду.

"У оквиру акције биће реализовано више различитих активности, као што су прање улица, садња нових дрвореда, орезивање дрвећа, али и модернизација саобраћајница и исцртавање линија, уређење паркова, одвоз крупног отпада...", казали су раније из Градске управе.

Додају да акција "Чисто лице града" ове године има подслоган "Придужи се и ти", што је и главни циљ акције.

"Битно је да се укључи што већи број заједница етажних власника, група грађана која дјелују у одређеним насељима", истакли су они.

Акција чишћења и уређења града идуће седмице одвијаће се на подручју насеља Обилићево 1 и 2 и Српске Топлице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана