U nedjelju akcija uređenja Borika

NN
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Centralna akcija uređenja mjesnih zajednica Borik 1 i Borik 2 biće organizovana u nedjelju, a svi sugrađani su pozvani da se pridruže od 12 časova da zajedno zasade cvijeće, sadnice i uljepšaju naselja.

Kako navode iz Gradske uprave, mjesto okupljanja je zelena površina između dječjeg igrališta i Osnovne škole "Branko Ćopić".

"Za sve prisutne biće obezbijeđena sva potrebna oprema, sadnice, cvijeće, ali i brojna iznenađenja, animatori za djecu i lijepi pokloni", naveli su iz Gradske uprave.

Dodali su da ovim putem pozivaju građane da budu dio akcije "Čisto lice grada" i da im se pridruže kako bi zajedno uredili sva naselja.

Akcija uređenja i čišćenja grada počela je u utorak i tokom cijelog proljeća obuhvatiće sva naselja u gradu.

"U okviru akcije biće realizovano više različitih aktivnosti, kao što su pranje ulica, sadnja novih drvoreda, orezivanje drveća, ali i modernizacija saobraćajnica i iscrtavanje linija, uređenje parkova, odvoz krupnog otpada...", kazali su ranije iz Gradske uprave.

Dodaju da akcija "Čisto lice grada" ove godine ima podslogan "Priduži se i ti", što je i glavni cilj akcije.

"Bitno je da se uključi što veći broj zajednica etažnih vlasnika, grupa građana koja djeluju u određenim naseljima", istakli su oni.

Akcija čišćenja i uređenja grada iduće sedmice odvijaće se na području naselja Obilićevo 1 i 2 i Srpske Toplice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana