У едукативном пројекту учествовало 90 малишана: Мудар родитељ, срећно дијете

М. С.
У едукативном пројекту учествовало 90 малишана: Мудар родитељ, срећно дијете

БАЊАЛУКА - Едукативни пројекат “Мудар родитељ, срећно дијете” реализовало је Удружење “Тесла свијет образовања”. Овај едукативни програм трајао је пет мјесеци, а 90 дјеце предшколског узраста из три вртића учествовало је у радионицама о емоционалној интелигенцији, понашању и правилној исхрани.

- Малишани су имали могућност да стекну знања о препознавању емоција, адекватном реаговању на непријатне емоције, развоју емпатије с циљем превенције насилног понашања, те усвајању здравих навика - саопштили су из Удружења “Тесла свијет образовања”.

Како су навели, едукације за родитеље и васпитаче су, због епидемиолошких мјера, одржане путем доступних онлајн апликација и канала. Обрађене су теме о предностима и замкама дигитализације, важности комуникације у васпитању и свакодневном животу, о постављању граница, те усвојене технике за даљи рад са дјецом.

За рад са дјецом у виду бојанке креиран је “Мој први приручник о емоцијама и здравим навикама”. Такође, израђен је и приручник за родитеље о емоционалној интелигенцији и “Ментални став”.

- Циљ едукативних радионица био је смањење изражавања непријатних емоција и агресивног понашања - саопштили су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана