U edukativnom projektu učestvovalo 90 mališana: Mudar roditelj, srećno dijete

M. S.
U edukativnom projektu učestvovalo 90 mališana: Mudar roditelj, srećno dijete

BANjALUKA - Edukativni projekat “Mudar roditelj, srećno dijete” realizovalo je Udruženje “Tesla svijet obrazovanja”. Ovaj edukativni program trajao je pet mjeseci, a 90 djece predškolskog uzrasta iz tri vrtića učestvovalo je u radionicama o emocionalnoj inteligenciji, ponašanju i pravilnoj ishrani.

- Mališani su imali mogućnost da steknu znanja o prepoznavanju emocija, adekvatnom reagovanju na neprijatne emocije, razvoju empatije s ciljem prevencije nasilnog ponašanja, te usvajanju zdravih navika - saopštili su iz Udruženja “Tesla svijet obrazovanja”.

Kako su naveli, edukacije za roditelje i vaspitače su, zbog epidemioloških mjera, održane putem dostupnih onlajn aplikacija i kanala. Obrađene su teme o prednostima i zamkama digitalizacije, važnosti komunikacije u vaspitanju i svakodnevnom životu, o postavljanju granica, te usvojene tehnike za dalji rad sa djecom.

Za rad sa djecom u vidu bojanke kreiran je “Moj prvi priručnik o emocijama i zdravim navikama”. Takođe, izrađen je i priručnik za roditelje o emocionalnoj inteligenciji i “Mentalni stav”.

- Cilj edukativnih radionica bio je smanjenje izražavanja neprijatnih emocija i agresivnog ponašanja - saopštili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana