У Бањалуци уписано 194.195 бирача

ГС
У Бањалуци уписано 194.195 бирача

На Општим изборима у недјељу грађани Бањалуке могу да гласају на 266 редовних бирачких мјеста, а у коначан извод из Центра за бирачки списак, уписано је 194.195 бирача, саопштено је из Градске изборне комисије Бањалука.

Од тог броја, 2.015 бирача регистровало се за гласање путем поште из иностранства који, уколико се затекну на дан избора у Бањалуци могу да гласају на бирачком мјесту овлашћеном за издавање непотврђених гласачких листића, а које ће бити отворено на Радничком универзитету, сала број 2.

Предсједник ГИК Дубравко Малинић рекао је да на истом мјесту могу гласати и грађани који су стекли право гласа након закључивања Централног бирачког списка, пунољетством до дана избора, уз предочење важећег идентификационог документа и потврде Центра за бирачки списак, да се не налазе на изводима из ЦБС, на припадајућем бирачком мјесту.

Бирачи који гласају за општину ранијег пребивалишта, могу гласати у одсуству на бирачком мјесту које ће бити отворено на Радничком универзитету, сала број 1.
Бирачима са посебним потребама, који су смјештени у установама за социјално старање и који су због старости, болести и инвалидитета везани за своје домове, а који су се изјаснили у предвиђеном року, биће омогућено гласање путем мобилног тима. На дан избора биће ангажовано 25 мобилних тимова.

Градска изборна комисија Бањалука именовала је и обучила чланове бирачких одбора, чија је обавеза да уреде бирачка мјеста најкасније 12 часова прије почетка гласања, те да преузму бирачки материјал.

Бирачи могу провјерити локацију свог бирачког мјеста путем телефона Централног бирачког списка, на бројеве 051-244-531 и 051-244-532, на интернет страници Централне изборне комисије БиХ и слањем поруке путем кол-центра Централне изборне комисије БиХ на број телефона 091-12-12-12, гдје је потребно у поруци да пошаљу ЈМБГ, те ће добити повратну информацију, на којем бирачком мјесту могу остварити своје бирачко право. Бирачка мјеста ће на дан избора бити отворена од седам до 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана