U Banjaluci upisano 194.195 birača

GS
U Banjaluci upisano 194.195 birača

Na Opštim izborima u nedjelju građani Banjaluke mogu da glasaju na 266 redovnih biračkih mjesta, a u konačan izvod iz Centra za birački spisak, upisano je 194.195 birača, saopšteno je iz Gradske izborne komisije Banjaluka.

Od tog broja, 2.015 birača registrovalo se za glasanje putem pošte iz inostranstva koji, ukoliko se zateknu na dan izbora u Banjaluci mogu da glasaju na biračkom mjestu ovlašćenom za izdavanje nepotvrđenih glasačkih listića, a koje će biti otvoreno na Radničkom univerzitetu, sala broj 2.

Predsjednik GIK Dubravko Malinić rekao je da na istom mjestu mogu glasati i građani koji su stekli pravo glasa nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska, punoljetstvom do dana izbora, uz predočenje važećeg identifikacionog dokumenta i potvrde Centra za birački spisak, da se ne nalaze na izvodima iz CBS, na pripadajućem biračkom mjestu.

Birači koji glasaju za opštinu ranijeg prebivališta, mogu glasati u odsustvu na biračkom mjestu koje će biti otvoreno na Radničkom univerzitetu, sala broj 1.
Biračima sa posebnim potrebama, koji su smješteni u ustanovama za socijalno staranje i koji su zbog starosti, bolesti i invaliditeta vezani za svoje domove, a koji su se izjasnili u predviđenom roku, biće omogućeno glasanje putem mobilnog tima. Na dan izbora biće angažovano 25 mobilnih timova.

Gradska izborna komisija Banjaluka imenovala je i obučila članove biračkih odbora, čija je obaveza da urede biračka mjesta najkasnije 12 časova prije početka glasanja, te da preuzmu birački materijal.

Birači mogu provjeriti lokaciju svog biračkog mjesta putem telefona Centralnog biračkog spiska, na brojeve 051-244-531 i 051-244-532, na internet stranici Centralne izborne komisije BiH i slanjem poruke putem kol-centra Centralne izborne komisije BiH na broj telefona 091-12-12-12, gdje je potrebno u poruci da pošalju JMBG, te će dobiti povratnu informaciju, na kojem biračkom mjestu mogu ostvariti svoje biračko pravo. Biračka mjesta će na dan izbora biti otvorena od sedam do 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana