У Бањалуци се дружили малишани и аутори друштвених игара

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Аутори друштвених игара "Једи здраво, браво, браво" и "Кроз Српску" Даница Мојић, Милева Јовић и Горан Гашић дружили су се данас у Бањалуци са малишанима предшколског узраста, у оквиру манифестације Сајамски дани, које организује Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Портпарол Завода Дејан Керлета рекао је да је циљ организовања акције Сајамски дани и попуста од 20 до 70 одсто на издања Завода да се код грађана сачува сајамски дух, јер је октобар мјесец књиге, а да је отказан Сајам књиге у Београду

"У свих наших 20 наших књижара у току је ова акција, које ће трајати до 30. октобра. У оквиру тога организовано је и дружење наших аутора са читаоцима, у циљу промоције издања Завода“, рекао је Керлета.

Он је истакао да су се друштвене игре, које су данас промовисане у књижари Завода у Бањалуци, показале као веома прихватљиве за дјецу предшколског и раног школског узраста. Керлета је додао и да ће Бањалучани у оквиру ове акције имати прилику у четвртак и петак, 28. и 29. октобра, да се друже са књижевницима Ранком Рисојевићем и Ранком Павловићем.

"Промоције и дружења са ауторима која су већ одржана у појединим градовима и општинама показала су да су се аутори и читаоци пожељели једни других, те да влада позитивна енергија, што нам представља посебно задовољство, јер живу ријеч и интеракцију између њих не може ништа замијенити", рекао JE Керлета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана