U Banjaluci se družili mališani i autori društvenih igara

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Autori društvenih igara "Jedi zdravo, bravo, bravo" i "Kroz Srpsku" Danica Mojić, Mileva Jović i Goran Gašić družili su se danas u Banjaluci sa mališanima predškolskog uzrasta, u okviru manifestacije Sajamski dani, koje organizuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Portparol Zavoda Dejan Kerleta rekao je da je cilj organizovanja akcije Sajamski dani i popusta od 20 do 70 odsto na izdanja Zavoda da se kod građana sačuva sajamski duh, jer je oktobar mjesec knjige, a da je otkazan Sajam knjige u Beogradu

"U svih naših 20 naših knjižara u toku je ova akcija, koje će trajati do 30. oktobra. U okviru toga organizovano je i druženje naših autora sa čitaocima, u cilju promocije izdanja Zavoda“, rekao je Kerleta.

On je istakao da su se društvene igre, koje su danas promovisane u knjižari Zavoda u Banjaluci, pokazale kao veoma prihvatljive za djecu predškolskog i ranog školskog uzrasta. Kerleta je dodao i da će Banjalučani u okviru ove akcije imati priliku u četvrtak i petak, 28. i 29. oktobra, da se druže sa književnicima Rankom Risojevićem i Rankom Pavlovićem.

"Promocije i druženja sa autorima koja su već održana u pojedinim gradovima i opštinama pokazala su da su se autori i čitaoci poželjeli jedni drugih, te da vlada pozitivna energija, što nam predstavlja posebno zadovoljstvo, jer živu riječ i interakciju između njih ne može ništa zamijeniti", rekao JE Kerleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana