У Бањалуци отворена конференција омладинског рада

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Конференција омладинског рада у Републици Српској (КОРА осам), посвећена изазовима младих током пандемије вируса корона, отворена је данас у бањалучком Дому омладине.

Помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Бранка Малешевић изјавила је на отварању конференције, у чијем раду учествује 100 младих са подручја БиХ, да је циљ овог скупа развој омладинског рада у Српској путем повезивања омладинских центара и организација.

„Теме ће бити професионализација омладинског рада, ментално здравље младих у доба пандемије, безбједност младих на интернету, те развој здравих животних стилова. Министарство је у процедури израде нове омладинске политике за петогодишњи период, а закључци са ове конференције биће уврштени у омладинску политику“, рекла је Малешевићева новинарима.

Организатори Осме конференције омладинског рада су Мрежа омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске и Институт за развој младих и заједнице „Перпетуум мобиле“ из Бањалуке.

Извршни директор Института „Перпетуум мобиле“ Илија Трнинић рекао је да је конференција, прије свега, посвећена промоцији здравих животних стилова за вријеме пандемије, али и важности интернета и смањења свих облика ризика и девијантности које та глобална мрежа нуди будући да су је млади током пандемије натпросјечно користили.

Он је додао да је неопходно радити у локалним заједницама на пројектима оснаживања младих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана