U Banjaluci otvorena konferencija omladinskog rada

Srna
Foto: gs

BANjALUKA - Konferencija omladinskog rada u Republici Srpskoj (KORA osam), posvećena izazovima mladih tokom pandemije virusa korona, otvorena je danas u banjalučkom Domu omladine.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Branka Malešević izjavila je na otvaranju konferencije, u čijem radu učestvuje 100 mladih sa područja BiH, da je cilj ovog skupa razvoj omladinskog rada u Srpskoj putem povezivanja omladinskih centara i organizacija.

„Teme će biti profesionalizacija omladinskog rada, mentalno zdravlje mladih u doba pandemije, bezbjednost mladih na internetu, te razvoj zdravih životnih stilova. Ministarstvo je u proceduri izrade nove omladinske politike za petogodišnji period, a zaključci sa ove konferencije biće uvršteni u omladinsku politiku“, rekla je Maleševićeva novinarima.

Organizatori Osme konferencije omladinskog rada su Mreža omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske i Institut za razvoj mladih i zajednice „Perpetuum mobile“ iz Banjaluke.

Izvršni direktor Instituta „Perpetuum mobile“ Ilija Trninić rekao je da je konferencija, prije svega, posvećena promociji zdravih životnih stilova za vrijeme pandemije, ali i važnosti interneta i smanjenja svih oblika rizika i devijantnosti koje ta globalna mreža nudi budući da su je mladi tokom pandemije natprosječno koristili.

On je dodao da je neophodno raditi u lokalnim zajednicama na projektima osnaživanja mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana