У Бањалуци данас завршена дезинфекција свих стамбених зграда

Срна
У Бањалуци данас завршена дезинфекција свих стамбених зграда

БАЊАЛУКА- У Бањалуци је данас завршена дезинфекција свих стамбених зграда, саопштено је из Градске управе.

Овај посао обављен је у оквиру дезинфекције јавних објеката у Бањалуци, која је по налогу Штаба за ванредне ситуације почела крајем прошле седмице.

Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице наводе да је у оквиру ове акције обављена дезинфекција и других јавних, спортских и објеката културе, међу којима пет дневних центара који дјелују у оквиру Центра за социјални рад, шест старачких домова, 27 вртића, Градски олимпијски базен, спортске дворане, Бански двор, Дом омладине и сва дјечија игралишта.

Акцијом су обухваћене и градске и приградске саобраћајнице, а наредне седмице биће дезинфиковани и објекти свих мјесних заједница у граду, саопштено је из бањалучке Градске управе.

"Осим ове, масовне дезинфекције, у ноћним часовима се свакодневно врши редовна дезинфекција око објекта Дом здравља, Хигијенског завода, ковид амбуланте у Доцу и Универзитетског клиничког центра Републике Српске на Паприковцу", истакли су у Одсјеку за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице града Бањалука.

Акција масовне дезинфекције почела је у петак, 23. октобра, а спроводи је бањалучки Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице.

Шеф Одсјека Младен Ћућун рекао је Срни на почетку акције да се процјењује да укупно на територији града Бањалука има око 1.600 заједница етажних власника, око 200.000 метара квадратних отворених јавних површина и око 120.000 квадрата унутрашњег простора.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана