U Banjaluci danas završena dezinfekcija svih stambenih zgrada

Srna
U Banjaluci danas završena dezinfekcija svih stambenih zgrada

BANjALUKA- U Banjaluci je danas završena dezinfekcija svih stambenih zgrada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovaj posao obavljen je u okviru dezinfekcije javnih objekata u Banjaluci, koja je po nalogu Štaba za vanredne situacije počela krajem prošle sedmice.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice navode da je u okviru ove akcije obavljena dezinfekcija i drugih javnih, sportskih i objekata kulture, među kojima pet dnevnih centara koji djeluju u okviru Centra za socijalni rad, šest staračkih domova, 27 vrtića, Gradski olimpijski bazen, sportske dvorane, Banski dvor, Dom omladine i sva dječija igrališta.

Akcijom su obuhvaćene i gradske i prigradske saobraćajnice, a naredne sedmice biće dezinfikovani i objekti svih mjesnih zajednica u gradu, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

"Osim ove, masovne dezinfekcije, u noćnim časovima se svakodnevno vrši redovna dezinfekcija oko objekta Dom zdravlja, Higijenskog zavoda, kovid ambulante u Docu i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na Paprikovcu", istakli su u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka.

Akcija masovne dezinfekcije počela je u petak, 23. oktobra, a sprovodi je banjalučki Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Šef Odsjeka Mladen Ćućun rekao je Srni na početku akcije da se procjenjuje da ukupno na teritoriji grada Banjaluka ima oko 1.600 zajednica etažnih vlasnika, oko 200.000 metara kvadratnih otvorenih javnih površina i oko 120.000 kvadrata unutrašnjeg prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana