У Бањалуци ће др Ранко Рајовић одржати предавање за родитеље

Г.С.
У Бањалуци ће др Ранко Рајовић одржати предавање за родитеље

БАЊАЛУКА - Удружење грађана „Корак напријед” ће у уторак, 29. новембра, са почетком у 18 часова организовати предавање за родитеље, на ком ће говорити др Ранко Рајовић, стручњак из области едукације и рада са дјецом кроз игру- НТЦ програм. Предавање ће бити одржано у ЈУ “Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора”, у Улица Јована Рашковића 28.

Примарна улога НТЦ програма је употреба нових открића из подручја неуронауке у учионицама и у свакодневном животу. Програм НТЦ учења је састављен из различитих активности и игара за децу, које се темеље на сазнањима о развоју и раду мозга и које, како многа истраживања показују, имају позитиван ефекат на развој мозга у периоду када је то најважније, у периоду најинтензивнијег раста и развоја, од рођења, па до приближно десете године старости. Игра као унутрашња мотивација детета је кључни фактор НТЦ програма.

НТЦ програм карактеришу три фазе спровођења. Саставни део прве фазе су еволутивно подржавајуће активности које подразумевају комплексне моторичке активности укључујући фину моторику, динамичку акомодацију ока, ротацију, равнотежу, и кретање. Другу фазу НТЦ програма карактеришу мисаоне класификације, мисаоне серијације и асоцијације, док трећа фаза представља рад на развоју дивергентног и конвергентног мишљења, као и функционалног знања. Све три фазе НТЦ програма се спроводе кроз игру, која као интринзична потреба дјетета представља кључни фактор спровођења НТЦ програма. Ове три фазе сједињују сензо-моторни и когнитивни развој дјетета.

Због ограниценог броја мјеста обавезна најава на mail [email protected] или телефоном на број 066/543-052

Ранко Рајовић је специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука. Сарадник је УНИЦЕФ-а за рану едукацију и гостујући предавач на факултетима у неколико држава. Оснивач Менсе Србије, а иницијатор је и један од оснивача Менсе Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Удружење грађана „Корак напријед” је грађанска организација основана ради обављања грађанских активности чланова у области едукација, семинара, унапређења друштва, бриге о дјеци, управљањем пројеката, обука, равноправности свих друштвених структура и цивилног друштва, те овим путем у склопу плана и програма својих активности жели градјанима Бањалуке да пружи ово предавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана