U Banjaluci će dr Ranko Rajović održati predavanje za roditelje

G.S.
U Banjaluci će dr Ranko Rajović održati predavanje za roditelje

BANjALUKA - Udruženje građana „Korak naprijed” će u utorak, 29. novembra, sa početkom u 18 časova organizovati predavanje za roditelje, na kom će govoriti dr Ranko Rajović, stručnjak iz oblasti edukacije i rada sa djecom kroz igru- NTC program. Predavanje će biti održano u JU “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora”, u Ulica Jovana Raškovića 28.

Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija deteta je ključni faktor NTC programa.

NTC program karakterišu tri faze sprovođenja. Sastavni deo prve faze su evolutivno podržavajuće aktivnosti koje podrazumevaju kompleksne motoričke aktivnosti uključujući finu motoriku, dinamičku akomodaciju oka, rotaciju, ravnotežu, i kretanje. Drugu fazu NTC programa karakterišu misaone klasifikacije, misaone serijacije i asocijacije, dok treća faza predstavlja rad na razvoju divergentnog i konvergentnog mišljenja, kao i funkcionalnog znanja. Sve tri faze NTC programa se sprovode kroz igru, koja kao intrinzična potreba djeteta predstavlja ključni faktor sprovođenja NTC programa. Ove tri faze sjedinjuju senzo-motorni i kognitivni razvoj djeteta.

Zbog ogranicenog broja mjesta obavezna najava na mail [email protected] ili telefonom na broj 066/543-052

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Udruženje građana „Korak naprijed” je građanska organizacija osnovana radi obavljanja građanskih aktivnosti članova u oblasti edukacija, seminara, unapređenja društva, brige o djeci, upravljanjem projekata, obuka, ravnopravnosti svih društvenih struktura i civilnog društva, te ovim putem u sklopu plana i programa svojih aktivnosti želi gradjanima Banjaluke da pruži ovo predavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana