Турнир „Осмијех за свако дијете“ окупио бројне фудбалске асове

ГС
Турнир „Осмијех за свако дијете“ окупио бројне фудбалске асове

БАЊАЛУКА - Селекција Словеније побједник је првог хуманитарног турнира „Осмијех за свако дијете“ који је одржан у Бањалуци.

Два дана надметања у Универзитетској дворани протекла су у правој спортској атмосфери, али такмичарског духа није недостајало, прениоси АТВ.

Бројни асови регионалног фудбала сјатили су се у Бањалуку - од чувеног Партизановог мајстора Небојше Вучићевића, преко Бошка Балабана, Тробока, Чакара, Муслимовића и домаћих снага из различитх генерација бањалучког Борца. Управо су бивши асови клуба из Платонове догурали до финала гдје су поражени од Словеније 2:1.

- Уживали смо. Лијепо смо се дружили, фудбал је био добар и захвалио бих се на позиву. Турнир је добро организован, надам се да се видимо и сљедеће године - рекао је члан побједничког тима Александар Радосављевић.

Борчеву екипу чинили су све бивши капитени, од најискуснијег Шпице до најмлађег Пузигаће.

- Добро је што се нешто покренуло. Велика је част за нас и Бањалуку што су овакви фудбалери дошли на турнир, јер то значи да нас поштују - рекао је Шпица.

Партизан предвоћен популарним Ушкетом по годинама најстарији, али према виђеном на терену, црно бијели и даље у ногама имају потезе који су их некада красили.

- Све је било добро организовано, Словенија и Борац су имали доста млађе екипе од наше и због тога су били бољи. Ми смо довели праву ветеранску екипу, могли смо да дођемо са четири млађа играча и освојили би турнир без дилеме. Турнир је хуманитарног карактера, битно да смо испунили задатак - рекао је Вучићевић.

Организатори су презадовољни што су започели пројекат за који вјерују да ће постати традиционалан

- Циљ свега овога је било прикупљање средстава за наше мале другаре из дома Рада Врањешевић. Ове године смо овако урадили, надам се да ће идуће бити много боље - рекао је Боро Вујић, као организатор турнира.

Пет екипа наступило је на овом турниру, поред селекције Словеније, Борца и Партизана, играли су и ветерани Сарајева те тим свих звијезда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана