Turnir „Osmijeh za svako dijete“ okupio brojne fudbalske asove

GS
Turnir „Osmijeh za svako dijete“ okupio brojne fudbalske asove

BANjALUKA - Selekcija Slovenije pobjednik je prvog humanitarnog turnira „Osmijeh za svako dijete“ koji je održan u Banjaluci.

Dva dana nadmetanja u Univerzitetskoj dvorani protekla su u pravoj sportskoj atmosferi, ali takmičarskog duha nije nedostajalo, preniosi ATV.

Brojni asovi regionalnog fudbala sjatili su se u Banjaluku - od čuvenog Partizanovog majstora Nebojše Vučićevića, preko Boška Balabana, Troboka, Čakara, Muslimovića i domaćih snaga iz različith generacija banjalučkog Borca. Upravo su bivši asovi kluba iz Platonove dogurali do finala gdje su poraženi od Slovenije 2:1.

- Uživali smo. Lijepo smo se družili, fudbal je bio dobar i zahvalio bih se na pozivu. Turnir je dobro organizovan, nadam se da se vidimo i sljedeće godine - rekao je član pobjedničkog tima Aleksandar Radosavljević.

Borčevu ekipu činili su sve bivši kapiteni, od najiskusnijeg Špice do najmlađeg Puzigaće.

- Dobro je što se nešto pokrenulo. Velika je čast za nas i Banjaluku što su ovakvi fudbaleri došli na turnir, jer to znači da nas poštuju - rekao je Špica.

Partizan predvoćen popularnim Ušketom po godinama najstariji, ali prema viđenom na terenu, crno bijeli i dalje u nogama imaju poteze koji su ih nekada krasili.

- Sve je bilo dobro organizovano, Slovenija i Borac su imali dosta mlađe ekipe od naše i zbog toga su bili bolji. Mi smo doveli pravu veteransku ekipu, mogli smo da dođemo sa četiri mlađa igrača i osvojili bi turnir bez dileme. Turnir je humanitarnog karaktera, bitno da smo ispunili zadatak - rekao je Vučićević.

Organizatori su prezadovoljni što su započeli projekat za koji vjeruju da će postati tradicionalan

- Cilj svega ovoga je bilo prikupljanje sredstava za naše male drugare iz doma Rada Vranješević. Ove godine smo ovako uradili, nadam se da će iduće biti mnogo bolje - rekao je Boro Vujić, kao organizator turnira.

Pet ekipa nastupilo je na ovom turniru, pored selekcije Slovenije, Borca i Partizana, igrali su i veterani Sarajeva te tim svih zvijezda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana