Тубоњићи у септембру усељавају у нову кућу

Сара Бојанић
Тубоњићи у септембру усељавају у нову кућу

БАЊАЛУКА - Захваљујући солидарности грађана при крају је изградња куће за породицу Тубоњић, чија кћерка Милица болује од церебралне парализе и још једног непознатог синдрома, а усељење је планирано у септембру, чиме ће бити завршена још једна хуманитарна акција коју је почетком године покренуло Удружење грађана “Мозаик пријатељства”.

Предсједник тог удружења Мирослав Субашић казао је за “Глас Српске” да је ова иницијатива покренута с циљем да малој Милици изграде нову кућу, јер је стара била трошна и неусловна за живот.

- За десет дана изградња куће ће бити завршена. У септембру, када се чланови нашег удружења врате с мора, планирано је усељење ове породице у нови дом - казао је Субашић.

Почетком године за помоћ овој породици био је покренут и хуманитарни број путем којег је прикупљено више од 100.000 марака.

- Када смо покренули тај број, било је тешко вјеровати да ћемо остварити циљ и прикупити новац за изградњу куће овој храброј породици, али захваљујући добрим људима успјели смо у томе - казао је Субашић.

Овај Бањалучанин, који се по ко зна који пут нашао у хуманој мисији, сматра да само уз међусобну солидарност можемо помоћи најугроженијим суграђанима и превазићи кризе који су их задесиле.

- Надам се да ћемо уз помоћ хуманих и добрих људи и даље помагати нашим суграђанима који свакодневно бију своје битке због тешке материјалне ситуације - поручио је Субашић.

Породица Тубоњић, која живи у Доњим Колима, бије велику битку јер мала Милица од рођења има церебралну парализу и још један непознати синдром, а они који су кренули у изградњу новог дома за ту храбру породицу сматрају да ниједан човјек не заслужује да живи у недостојним условима.

- Ова дјевојчица и њена породица живјела је у веома старој и трошној кући, а Миличина жеља је била да добије собу и у њој звјездано небо, што ћемо јој обезбиједити, али и остале потребе, да коначно читава породица живи у бољим условима - нагласио је Субашић.

Тубоњићи имају још два сина, а како би преживјели, сви раде на дневницу.

- Отац Ћиро такође је болестан. Сви имају само једну жељу, да првенствено Милици обезбиједе пристојан дом и олакшају борбу са овом опаком болешћу - рекао је Субашић.

Помоћ

Предсједник “Мозаика пријатељства” Мирослав Субашић рекао је да ово удружење настоји да помогне свим суграђанима којима је помоћ потребна.

- Прошле године смо организовали хуманитарну акцију у којој смо помогли породици Ковачевић да буде прикупљен новац и обезбијеђени бољи услови за живот њиховог сина који има Волфов синдром - казао је Субашић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана