Tubonjići u septembru useljavaju u novu kuću

Sara Bojanić
Tubonjići u septembru useljavaju u novu kuću

BANjALUKA - Zahvaljujući solidarnosti građana pri kraju je izgradnja kuće za porodicu Tubonjić, čija kćerka Milica boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma, a useljenje je planirano u septembru, čime će biti završena još jedna humanitarna akcija koju je početkom godine pokrenulo Udruženje građana “Mozaik prijateljstva”.

Predsjednik tog udruženja Miroslav Subašić kazao je za “Glas Srpske” da je ova inicijativa pokrenuta s ciljem da maloj Milici izgrade novu kuću, jer je stara bila trošna i neuslovna za život.

- Za deset dana izgradnja kuće će biti završena. U septembru, kada se članovi našeg udruženja vrate s mora, planirano je useljenje ove porodice u novi dom - kazao je Subašić.

Početkom godine za pomoć ovoj porodici bio je pokrenut i humanitarni broj putem kojeg je prikupljeno više od 100.000 maraka.

- Kada smo pokrenuli taj broj, bilo je teško vjerovati da ćemo ostvariti cilj i prikupiti novac za izgradnju kuće ovoj hrabroj porodici, ali zahvaljujući dobrim ljudima uspjeli smo u tome - kazao je Subašić.

Ovaj Banjalučanin, koji se po ko zna koji put našao u humanoj misiji, smatra da samo uz međusobnu solidarnost možemo pomoći najugroženijim sugrađanima i prevazići krize koji su ih zadesile.

- Nadam se da ćemo uz pomoć humanih i dobrih ljudi i dalje pomagati našim sugrađanima koji svakodnevno biju svoje bitke zbog teške materijalne situacije - poručio je Subašić.

Porodica Tubonjić, koja živi u Donjim Kolima, bije veliku bitku jer mala Milica od rođenja ima cerebralnu paralizu i još jedan nepoznati sindrom, a oni koji su krenuli u izgradnju novog doma za tu hrabru porodicu smatraju da nijedan čovjek ne zaslužuje da živi u nedostojnim uslovima.

- Ova djevojčica i njena porodica živjela je u veoma staroj i trošnoj kući, a Miličina želja je bila da dobije sobu i u njoj zvjezdano nebo, što ćemo joj obezbijediti, ali i ostale potrebe, da konačno čitava porodica živi u boljim uslovima - naglasio je Subašić.

Tubonjići imaju još dva sina, a kako bi preživjeli, svi rade na dnevnicu.

- Otac Ćiro takođe je bolestan. Svi imaju samo jednu želju, da prvenstveno Milici obezbijede pristojan dom i olakšaju borbu sa ovom opakom bolešću - rekao je Subašić.

Pomoć

Predsjednik “Mozaika prijateljstva” Miroslav Subašić rekao je da ovo udruženje nastoji da pomogne svim sugrađanima kojima je pomoć potrebna.

- Prošle godine smo organizovali humanitarnu akciju u kojoj smo pomogli porodici Kovačević da bude prikupljen novac i obezbijeđeni bolji uslovi za život njihovog sina koji ima Volfov sindrom - kazao je Subašić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana