Трим-стаза од Ребровачког до моста “Венеција”

В. Г.
Трим-стаза од Ребровачког до моста “Венеција”

Бањалука - Рекреативци би ускоро требало да добију још једну трим-стазу у граду и то уз обалу Врбаса, од Ребровачког до моста “Венеција”.

Како су навели из Одјељења за комуналне послове, окончан је поступак јавне набавке и изабран извођач радова, а инвестиција је вриједна око 76.000 КМ. Нова стаза требало би да буде завршена у року од два мјесеца, а биће дуга 550 метара.

- Подлога за нову стазу биће направљена од природног материјала, малче, која је већ употријебљена за исту сврху у парку “Младен Стојановић”. На том потезу постоји и теретана у природи тако да ће рекреативци, а и активни спортисти на том подручју имати одличне услове за вјежбање - рекли су у Одјељењу за комуналне послове.

Током прошле године на Бањ брду отворене су двије пјешачко-рекреативне стазе. Уређена је и стаза за шетњу и рекреацију у Трапистима, те мања уз обалу рјечице Широке у Дервишима.

- Изградња рекреативних садржаја је један од честих захтјева наших суграђана, због чега је градска администрација предузела бројне активности како би било омогућено што више садржаја за спортисте и рекреативце - рекли су у поменутом одјељењу.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана