Trim-staza od Rebrovačkog do mosta “Venecija”

V. G.
Trim-staza od Rebrovačkog do mosta “Venecija”

Banjaluka - Rekreativci bi uskoro trebalo da dobiju još jednu trim-stazu u gradu i to uz obalu Vrbasa, od Rebrovačkog do mosta “Venecija”.

Kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove, okončan je postupak javne nabavke i izabran izvođač radova, a investicija je vrijedna oko 76.000 KM. Nova staza trebalo bi da bude završena u roku od dva mjeseca, a biće duga 550 metara.

- Podloga za novu stazu biće napravljena od prirodnog materijala, malče, koja je već upotrijebljena za istu svrhu u parku “Mladen Stojanović”. Na tom potezu postoji i teretana u prirodi tako da će rekreativci, a i aktivni sportisti na tom području imati odlične uslove za vježbanje - rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Tokom prošle godine na Banj brdu otvorene su dvije pješačko-rekreativne staze. Uređena je i staza za šetnju i rekreaciju u Trapistima, te manja uz obalu rječice Široke u Dervišima.

- Izgradnja rekreativnih sadržaja je jedan od čestih zahtjeva naših sugrađana, zbog čega je gradska administracija preduzela brojne aktivnosti kako bi bilo omogućeno što više sadržaja za sportiste i rekreativce - rekli su u pomenutom odjeljenju.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana