Три деценије “Врапчића” овјековјечене филмом

К.Ш.
Три деценије “Врапчића” овјековјечене филмом

Дјечији хор “Врапчићи” фановима поклања филм поводом 30 година постојања, чија ће промоција бити уприличена вечерас у Банском двору са почетком у 20 часова.

Руководилац хора Бранислав Ђаковић рекао је за “Глас Српске” да се филм састоји од дијелова путовања, снимања у студију, концерата и фестивала, а за који је требало пар мјесеци да га направе.

- То је један лијеп филм о “Врапчићима” који је дирљив и сјетан.

Има веома много дивних тренутака који нас подсјећају на све протекле године од када постојимо - казао је Ђаковић.

Филм који траје 40 минута јесте ретроспектива од самих почетних генерација до данас. Неки од концерт мајстора широм свијета, а који су своје прве музичке кораке направили баш у овом хору, су Јована Рајић, Сара Спасојевић, Александра Билановић те многи други.

- Битну улогу и мјесто у овој промоцији имају Младен Матовић, композитор “Врапчића”, наш продуцент из Загреба Тихомир Прерадовић те Свјетлана Мирић из Кикинде, која води наш пријатељски хор - појаснио је Ђаковић.

Како каже, уз филм се емитује једна музичка прича коју су подијелили у два дијела. Први дио је уз клавир, како су некада почели док није било студија у којем имају могућност да раде, док је други дио са матрицама и кореографијама.

- За филм смо имали прегршт материјала са највећих концерата попут оних на “Змајевим дечјим играма”, у “Београдској арени”, “Сава” центру, дворани “Борик”. Затим ту су и догодовштине из аутобуса, путовања и обиласци градова у којим смо наступали - истакао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана