Tri decenije “Vrapčića” ovjekovječene filmom

K.Š.
Tri decenije “Vrapčića” ovjekovječene filmom

Dječiji hor “Vrapčići” fanovima poklanja film povodom 30 godina postojanja, čija će promocija biti upriličena večeras u Banskom dvoru sa početkom u 20 časova.

Rukovodilac hora Branislav Đaković rekao je za “Glas Srpske” da se film sastoji od dijelova putovanja, snimanja u studiju, koncerata i festivala, a za koji je trebalo par mjeseci da ga naprave.

- To je jedan lijep film o “Vrapčićima” koji je dirljiv i sjetan.

Ima veoma mnogo divnih trenutaka koji nas podsjećaju na sve protekle godine od kada postojimo - kazao je Đaković.

Film koji traje 40 minuta jeste retrospektiva od samih početnih generacija do danas. Neki od koncert majstora širom svijeta, a koji su svoje prve muzičke korake napravili baš u ovom horu, su Jovana Rajić, Sara Spasojević, Aleksandra Bilanović te mnogi drugi.

- Bitnu ulogu i mjesto u ovoj promociji imaju Mladen Matović, kompozitor “Vrapčića”, naš producent iz Zagreba Tihomir Preradović te Svjetlana Mirić iz Kikinde, koja vodi naš prijateljski hor - pojasnio je Đaković.

Kako kaže, uz film se emituje jedna muzička priča koju su podijelili u dva dijela. Prvi dio je uz klavir, kako su nekada počeli dok nije bilo studija u kojem imaju mogućnost da rade, dok je drugi dio sa matricama i koreografijama.

- Za film smo imali pregršt materijala sa najvećih koncerata poput onih na “Zmajevim dečjim igrama”, u “Beogradskoj areni”, “Sava” centru, dvorani “Borik”. Zatim tu su i dogodovštine iz autobusa, putovanja i obilasci gradova u kojim smo nastupali - istakao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana