Тражи се извођач радова за видиковац на Бањ брду

Ј. И.
Тражи се извођач радова за видиковац на Бањ брду

БАЊАЛУКА - Расписан је тендер за избор извођача радова за видиковац који ће бити изграђен на Бањ брду. Како су истакли у Градској управи, рок за пријаве истиче 7. фебруара 2023. године.

У Одјељењу за комуналне послове су казали да ће пројекат љубитељима природе и најпознатијег градског излетишта као и туристима обогатити садржај рекреативне зоне на Бањ брду.

- Када буде изграђен видиковац ће омогућити да се види чаробна разгледница нашег града. Читав пројекат конципиран је као платформа изнад шуме на Бањ брду и постојеће саобраћајнице, која би служила за панорамско посматрање града - казали су из поменутог одјељења.

Како су навели, новоизграђени објекат биће састављен од двије приступне стазе, које би пролазиле кроз постојећу шуму и спајале би се у главни плато за посматрање.

- Због јако стрмог терена дрвеће око платоа за посматрање је ниже од самог платоа, тако да ће бити омогућен несметан поглед према граду - казали су из града.

Они су подвукли да је видиковац пројектован тако да омогући несметано кретање дјеце и лица са умањеним физичким способностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана