Traži se izvođač radova za vidikovac na Banj brdu

J. I.
Traži se izvođač radova za vidikovac na Banj brdu

BANjALUKA - Raspisan je tender za izbor izvođača radova za vidikovac koji će biti izgrađen na Banj brdu. Kako su istakli u Gradskoj upravi, rok za prijave ističe 7. februara 2023. godine.

U Odjeljenju za komunalne poslove su kazali da će projekat ljubiteljima prirode i najpoznatijeg gradskog izletišta kao i turistima obogatiti sadržaj rekreativne zone na Banj brdu.

- Kada bude izgrađen vidikovac će omogućiti da se vidi čarobna razglednica našeg grada. Čitav projekat koncipiran je kao platforma iznad šume na Banj brdu i postojeće saobraćajnice, koja bi služila za panoramsko posmatranje grada - kazali su iz pomenutog odjeljenja.

Kako su naveli, novoizgrađeni objekat biće sastavljen od dvije pristupne staze, koje bi prolazile kroz postojeću šumu i spajale bi se u glavni plato za posmatranje.

- Zbog jako strmog terena drveće oko platoa za posmatranje je niže od samog platoa, tako da će biti omogućen nesmetan pogled prema gradu - kazali su iz grada.

Oni su podvukli da je vidikovac projektovan tako da omogući nesmetano kretanje djece i lica sa umanjenim fizičkim sposobnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana