Традиционална вожња бициклиста кроз град уз мјере опреза

Г.С.
Традиционална вожња бициклиста кроз град уз мјере опреза

БАЊАЛУКА - Група грађана окупљених у Бањалучку критичну масу (БКМ) данас у 19 часова испред Музеја савремене умјетности РС организује традиционалну вожњу бициклима кроз град.

С обзиром на здравствене ризике, овог пута, као и прошлог, није дефинисана заједничка рута. Сви учествују у вожњи индивидуално или у мањим групама. Дистанца и временско трајање вожње су такође произвољни, али препоручено трајање је од 40 минута до једног сата како би ефекат истовременог присуства бициклиста био већи.

- Молимо све учеснике да се понашају одговорно, те поштују препоручене мјере опреза, као и саобраћајне прописе - поручују организатори.

Поновили су захтјеве за унапређење немоторизованог саобраћаја у вријеме кризе, али и за период након ње, а то су, између осталог, проширење тротоара, бициклистичке траке на саобраћајницама с више трака, премјештање бициклистичког саобраћаја на саобраћајнице у улицама преуским за раздвојени саобраћај, те успостављање улица за бициклистички и пјешачки саобраћај или зона смиреног саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана