Tradicionalna vožnja biciklista kroz grad uz mjere opreza

G.S.
Tradicionalna vožnja biciklista kroz grad uz mjere opreza

BANjALUKA - Grupa građana okupljenih u Banjalučku kritičnu masu (BKM) danas u 19 časova ispred Muzeja savremene umjetnosti RS organizuje tradicionalnu vožnju biciklima kroz grad.

S obzirom na zdravstvene rizike, ovog puta, kao i prošlog, nije definisana zajednička ruta. Svi učestvuju u vožnji individualno ili u manjim grupama. Distanca i vremensko trajanje vožnje su takođe proizvoljni, ali preporučeno trajanje je od 40 minuta do jednog sata kako bi efekat istovremenog prisustva biciklista bio veći.

- Molimo sve učesnike da se ponašaju odgovorno, te poštuju preporučene mjere opreza, kao i saobraćajne propise - poručuju organizatori.

Ponovili su zahtjeve za unapređenje nemotorizovanog saobraćaja u vrijeme krize, ali i za period nakon nje, a to su, između ostalog, proširenje trotoara, biciklističke trake na saobraćajnicama s više traka, premještanje biciklističkog saobraćaja na saobraćajnice u ulicama preuskim za razdvojeni saobraćaj, te uspostavljanje ulica za biciklistički i pješački saobraćaj ili zona smirenog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana