Топић: Помоћ пензионерима обезбиједила скупштинска већина

Срна
Топић: Помоћ пензионерима обезбиједила скупштинска већина

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић рекао је да је СНСД са коалиционим партнерима обезбиједио једнократну помоћ за пензионере, а сада то градоначелник Драшко Станивуковић приписује себи и "кити се туђим перјем".

"Скупштинска већина подржава одлуку градоначелника о исплати 100 КМ новчане помоћи пензионерима", рекао је Топић на конференцији за новинаре у Бањалуци. Он је рекао да ово показује да градоначелник мора поштовати одлуку о исплати једнократне помоћи пензионерима, те одлуку о извршењу градског буџета које доноси Скупштина града.

Топић је рекао да су пензионери схватили да једино градоначелник кочи развој града непоштовањем одлука градске Скупштине.

Потпредсједник Скупштине града Бањалука Саша Чудић рекао је да је Станивуковић данас потврдио да ће у потпуности исплатити једнократну помоћ за пензионере у појединачном износу од 100 КМ. Чудић је изразио задовољство да је испоштован захтјев и жеља пензионера да се тај износ исплати директно на њихове рачуне као једно од рационалнијих рјешења.

Он је рекао да је од градоначелника најављен захтјев за посебну сједницу Скупштине града Бањалука и да нема никакве препреке за одржавање такве сједнице у што краћем року, али је појаснио да такав захтјев мора бити усаглашен са статутом и пословником Скупштине града и законским актима.

Предсједник бањалучког Удружења пензионера Зоран Улетиловић и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас су потписали уговор којим ће пензионерима 6. фебруара на текуће рачуне бити исплаћена једнократна новчана помоћ од 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана