Topić: Pomoć penzionerima obezbijedila skupštinska većina

Srna
Topić: Pomoć penzionerima obezbijedila skupštinska većina

BANjALUKA - Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je da je SNSD sa koalicionim partnerima obezbijedio jednokratnu pomoć za penzionere, a sada to gradonačelnik Draško Stanivuković pripisuje sebi i "kiti se tuđim perjem".

"Skupštinska većina podržava odluku gradonačelnika o isplati 100 KM novčane pomoći penzionerima", rekao je Topić na konferenciji za novinare u Banjaluci. On je rekao da ovo pokazuje da gradonačelnik mora poštovati odluku o isplati jednokratne pomoći penzionerima, te odluku o izvršenju gradskog budžeta koje donosi Skupština grada.

Topić je rekao da su penzioneri shvatili da jedino gradonačelnik koči razvoj grada nepoštovanjem odluka gradske Skupštine.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da je Stanivuković danas potvrdio da će u potpunosti isplatiti jednokratnu pomoć za penzionere u pojedinačnom iznosu od 100 KM. Čudić je izrazio zadovoljstvo da je ispoštovan zahtjev i želja penzionera da se taj iznos isplati direktno na njihove račune kao jedno od racionalnijih rješenja.

On je rekao da je od gradonačelnika najavljen zahtjev za posebnu sjednicu Skupštine grada Banjaluka i da nema nikakve prepreke za održavanje takve sjednice u što kraćem roku, ali je pojasnio da takav zahtjev mora biti usaglašen sa statutom i poslovnikom Skupštine grada i zakonskim aktima.

Predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera Zoran Uletilović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas su potpisali ugovor kojim će penzionerima 6. februara na tekuće račune biti isplaćena jednokratna novčana pomoć od 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana