Теслино дјело путоказ и стална инспирација

А. С.
Теслино дјело путоказ и стална инспирација

Бањалука - “Електрокрајина” Бањалука и Савез иноватора РС обиљежили су јуче 163 године од рођења Николе Тесле, једног од највећих научника у српској и свјетској историји.

Након полагања вијенаца уз Теслину бисту у кругу “Електрокрајине” одржан је пригодан умјетнички програм и дружење иноватора и запослених.

- Наша је дужност да не дозволимо да се његово име икада заборави, а да највише вриједности које симболизује буду путоказ и стална инспирација за садашње и будуће генерације - речено је у пригодној бесједи. У кратком музичком програму цитирана је и пјесма Јована Јовановића Змаја, којом је Теслу, дочекао у његовој јединој посјети Београду 1. јуна 1892. Представница “Електрокрајине” и члан УО Савеза иноватора РС Гордана Лиховић нагласила је да би свијет био незамислив без изума овог великана.

- Улога Савеза иноватора и “Електрокрајине” је, да ради очувања Теслиног лика и дјела, подржава иноваторе и подстиче младе да се баве креативним изражавањем визија и мисли. Начин размишљања, који нам је Тесла показао, сваком младом човјеку отвара пут - рекла је Лиховићева.

Директор “Електрокрајине” Драган Чавић рекао је да је ово једна од свијетлих традиција предузећа, те да ће наставити да помажу младе у Српској, на којима је будућност, али да у прошлости, нарочито у лику, раду и човјечности Тесле, могу црпити енергију и ентузијазам за будуће успјехе. Додијељена су и признања и захвалнице за допринос у иноваторском раду, међу којима и ученицима бањалучке Гимназије, Електротехничке школе из Приједора, Центру средњих школа “Иво Андрић” из Прњавора као и многим другим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана