Терени код “К4” добијају ново рухо

Јасмина Салопек
Терени код “К4” добијају ново рухо

БАЊАЛУКА - На радост многобројних рекреативаца и спортиста, у току је обнова спортских терена код “К4” који ће ускоро бити у новом руху.

Наиме, ово су пети по реду спортски терени чију обнову је покренуо град Бањалука у протеклом периоду. Како је казао градоначелник Драшко Станивуковић, ови спортски терени су од изузетног значаја за град, због чега се и приступило реализацији овог пројекта.

- Готово да нема ниједне особе која је одрасла и живјела у Бањалуци, а да није провела неко вријеме на култним спортским теренима код “К4”, што је свакако довољан разлог да смо као град препознали потребу да уредимо и овај простор - поручио је Станивуковић.

Истакао је да ће на овој локацији бити урађена потпуна реконструкција свих терена, али и помоћних објеката.

- Овдје ћемо добити нове спортске терене са квалитетном подлогом, новим кошевима, мрежама за одбојку и новим головима. Уз то, санираћемо трибине, надстрешнице, помоћне објекте, санирати ограду и обновити комплетан мобилијар - рекао је градоначелник те нагласио да ће радови бити завршени у другој половини октобра.

Како је истакао, то што је обнова игралишта амандман одборника скупштинске већине само је потврда да градска администрација препозна и увијек уважи добре пројекте.

- Када је нешто добро, ми то заиста уважавамо, а пројекат обнове ових спортских терена код “К4” један је од тих. Средства која су предвиђена буџетом мања су од оних која ћемо уложити и на тендер се нису пријавили извођачи спремни да обнову заврше за 150.000 КМ, због чега смо морали повећати износ на 210.000 КМ - закључио је он.

Директор Студентског центра “Никола Тесла” и одборник у Скупштини града Драгослав Топић истакао је да му је жао што и раније није покренута иницијатива за санацију ових терена.

- Надам се да ће радови бити завршени у предвиђеном року и на начин који је предвиђен тендерском документацијом - рекао је он.

Станивуковић

Планови

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Никола Шобот изразио је велико задовољство што ће терени код Студентског центра “Никола Тесла” бити обновљени.

- Нама су ови спортски терени од изузетног значаја за бројне активности које ту спроводимо. Очекујемо да ће обнова бити окончана у предвиђеном року, јер имамо план за одржавање бројних активности - рекао је Шобот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана